Anket Sonuçlarını Göster: V911 Mi Solo Pro mi ? | |||
V911 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
356 | 87.04% |
Solo Pro |
![]() ![]() ![]() ![]() |
53 | 12.96% |
Oylayanlar: 409. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor |
![]() |
![]() |
#21 | ||||||||||||||
|
![]()
emin bey aslında benim şu an bi sorunum var dün akşam 4 pillik uçuştan sonra heli tuhaflaştı bide binaya setçe çarptım acaba ondanmı oldu bilemiyorum bu sabah uçurayım dedim dışarda heli 2-3 dk havad kalıyor sonra yükselmiyor yeni pil takıyorum bi iki kez yükseliyor sonra yükselmiyor tam gaz verdiğimde devir yükselmiyor max. sesi vermiyor belli bir devirde kalıyor sonra alçalmaya başlıyor anladığım kadarı ile heli bi yarım saat felan dinlenince ilk uçuşta tam performans uçuyor ama 2-3 dk en fazla acaba motorumu yedim fazla zorlamadan dolayı yoksa mekanik aksamda bi sorun oluştuda kaçırmamı yapıyor bu konuda bi fikriniz varmı gerekirse motoru değiştirebilirim yedek sipariş etmiştim ve bundan sonra en fazla 2 bataryalık uçuş yapıp heliyi dinlendireceğim
![]() |
||||||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | ||||||||||||||
|
![]()
Hah soyle, tavsiyem bu helinin yedegiyle tamiriyle ugrasma, yavas yavas 6 kanala gecis yap, kesene ve hayallerine en uygun en buyuk boy heliyi almaya calis, tavsiyem 500 luk t-rex, tamir ederkende bosa zaman ve para harcamamis olursun, boylece gercek modelciligede gecis yaparsin ve deneyimin tecruben gun gectikce artar,,
(UZ) graupner mz-24 12 ch 2.4ghz (TR) Spektrum DX7 (UZ) Thunder Tiger Raptor G4 90-Class Nitro (TR) Sikorsky hh- 60j jayhawk (UZ) Compass Atom 7HV Ultimate (TR) Align T-Rex 500 e Pro Dfc (UZ) WL V977 "Power Star X1" Micro Helicopter (TR) BLADE 180 CFX - microheli
|
||||||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | ||||||||||||||
|
![]()
iyi hoş demişsinde be abi bende o kadar bütçe yok en az 2-3 ayda düzelecek gibi değilim
![]() |
||||||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | ||||||||||||||
|
![]()
bu arada sanırım sorunu buldum sorun pillerde çok çabuk bitiyorlar ayrıca yarım saatte dolması gereken piller 10 dk da doluyor bilinçsiz kullanıp pilleri öldürdüm sanırım
|
||||||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | ||||||||||||||
|
![]()
hücrelerle ilgili sorun olabilir
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | ||||||||||||||
|
![]()
şu an itibari ile 4 pilden 3 ü hiç şarj almıyor sanırım şiştiler biraz araştırdım anladığım kadarı ile kurtarılma şansları yok
|
||||||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | ||||||||||||||
|
![]()
yaşadığım tecrübeyi paylaşmak adına son durumu açıklamak istedim konunun başında belirttiğim üzere helide 4-5 pillik bir uçuştan sonra anormalleşme olmuş ve 1dk veya 30 sn den sonra yükselmez hale gelmişti ben sorunu hep pillerde aradım öldüklerini düşündüm bir avometre alıp pilleri ölçtüm piller ölmemiş ben helinin havalanmayışından dolayı pilleri bitti sanıp şarja takıyormuşum ancak dolu olduğu için piller şarj almıyormuş bu arda avometre kullanımı ve pillerin durumu hakkındaki yardım ve fikirleri için iskender abiye çoook teşekkürler özelden bana çok yardımcı oldu.
paketinden sıfır çıkardığım yeni batarya bile heliyi doğrudüzgün havalandırmıyordu bu akşam arızayı farklı yönlerden araştırmaya karar verdim modelde sıkışma olabileceğini düşündüm ana mili söktüm palleri çıkardım gördüm ki motor boştayken dahi kumandadan gaz komutu verdiğimde çoğu zaman dönmüyor ben pallere dokunarak dönmesini sağlıyordum bu durumda herhangi bir sıkışma olmadığını sorunun motorun kendisinde olduğunu anladım elimde yedek motor vardı eski motoruda söküp bir pile avometre ile seri bağlayıp ölçtüm yeni motor 25 mah eski motor 40-45 mah gibi değerler çekiyordu ve gürültülü çalışıyordu sonuç olarak heliye yeni motoru taktım ve sonuç mükemmel. bu durumdan anladımki bu tip micro helileri uzun süre uçurmamak gerekiyormuş elinizde fazla yedek pil olması dilediğiniz kadar uçabileceğiniz anlamına gelmiyor benim gibi elinizde patlar sonra ![]() |
||||||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |||||||||||||||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
![]() sana bunuda söylemiştim motorda bir sıkışma veya sıkıntı olabilir diye ![]() şimdi bu motor fırçalı diye tabir edilen motordur kömürlerin bastığı bakır connektör vardır yanda bir kesik gözlem ve hava penceresi vardır. ordan baktığında bu connektörü görebilirsin bu connektörde 3 kontak vardır ve ince bir çizgi gibi kesikle bunlar birbirinden ayrılır zamanla motor çalıştıkça aşınan kömür tozları bu kesiklerin arasını doldurur ve kontakları kısa devre eder ve sen elinle ilk mekanik hareketi verene kadar motor dönmez hiç dönmeyebilirde ve daha fazla amper çeker. bir iğne yardımı ile bu connektör aralıklarını temizle içleri tamamen boşlasın ardından kulak pamuğuna alkol kolanya v.s damlatıp temizle tekrar eskisi gibi çalışabilir. ama asla selülozik tiner kullanma bobinleri yalıtan emaye kaplama ve vernik çözülürse sargılar kısa devre olur.
![]() |
![]() |
#29 | ||||||||||||||
|
![]()
iskender abi süpersin yaaa Allah razı olsun senden
![]() |
||||||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | ||||||||||||||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
şimdi baktım senin motor kapalı arka beyaz kapağı açman lazım tabi deforme etmeden
![]() |
![]() |
Etiketler |
agresif, solo, v911, vss |
Konu Seçenekleri | Bu Konuda Ara |
Modları Göster | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Açan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Helikopter FUNFLY 2010 Buluşma Noktası | blackshark | Etkinlikler / Buluşmalar | 29 | 21.09.2010 12:45 |