![]() |
![]() |
#1 |
|
![]()
Helikoptere giden kırmızı kablom koptu nasıl yapabilirim ? ben daha yeni olduğum için helikopteri açmaya cesaret edemiyorum fakat tahminime göre siyah kablonun yanındaki diye düşünüyorum doğru mu ? vede walkera standart kumanda trim(balance) ayarları tahminen nerede olmak zorunda?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||||||||||||||
|
![]()
Helikopteriniz uçabiliyormu? uçuyorsa sorun yok ama uçamıyorsa helikopteri philips tornavida dediğimiz ince saatçi tornavidasıyla hiç acele etmeden yavaş yavaş açın bu tornavidadan yoksa oraya girebilecek meyve bıçağı ucu tırnak makası törpüsü vs. de olur ama kullanmak biraz sakıncalıdır heliye hasar verebilir, sonra helikopterin içindeki bütün kabloların toplandığı elektronik bir aksam var işte ona alıcı yada receiver deniyor onun üzerinde kırmızı kablonun nereden koptuğunu bulmaya çalışın bulduktan sonra havye ile lehimleyeceksiniz, alıcı kartına dikkatle bakın yeşil yada açık kahverengi plastik üzerinde tuhaf emareler oluyor mesela M1+ yazıyor birinci motorun + ucu kablosu buraya girecek anlamında yada batt- yazar pilin - kablosu buraya lehimlidir şeklinde, ben çok çin malı 3 kanallı tamir ettim arkadaşımın eniştemin bütün gün kablosu kopardı düşürmekten sizinki 4 kanallı tamiri biraz daha kolaydır çünki 4 kanallılar daha yekpare ve derli toplu oluyorlar. Sakin olun ve geniş boş bir zamanda dikkatlice yapabilirsiniz
alıcının resmini ekliyorum yok eğer kablo lehimli yerin dibinden kopmadıysa zaten işiniz daha kolay kablonun kopan yerlerini çakmakla yakarak hafifçe sıyırarak ekleyeceksiniz ama dipten kopar genelde ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||||||||||||||
|
![]()
trim ayarları sizin isteğinize bağlıdır helikopteri hangi ayarda daha iyi kullanıyorsanız trimleri o şekilde tutacaksınız trimler doğru ayarlıyken hangi pozisyonda oldukları değil helinizin hoverda düz durabilmesi önemlidir.
![]() |
![]() |
![]() |
Etiketler |
kablom, koptu, kullanıyorum, lama |
Konu Seçenekleri | Bu Konuda Ara |
Modları Göster | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Açan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Big Lama mı Yoksa Lama v4 mü Acil?? | Sempatik_gara | Yeni Başlayanlar | 16 | 03.08.2011 20:49 |
Walkera Lama 400 mü - E-sky Big Lama mı? | vanguard | Yeni Başlayanlar | 2 | 14.04.2011 14:41 |
Yardım ! Lama 5 mi? Lama 4 mü? | 11tt11 | Yeni Başlayanlar | 10 | 10.12.2010 11:54 |
Lama 2.4 GHZ Lama 35 MHZ Hangisi Alınmalıdır ? | Özgür Ulupınar | Lama | 17 | 27.11.2010 22:21 |
Big Lama vs Lama 400D | ..oKaN.. | Yeni Başlayanlar | 28 | 24.10.2010 17:51 |